субота, 21. јануар 2012.

Патријарх жели обострано извињење

Патријарх Српски Иринеј I
Београд – Извињење владике Григорија у Дубровнику добро је и пожељно, али би било боље да је оно стигло и са друге стране, рекао је патријарх српски Иринеј.
„Свако извињење се поздравља, али опроштење мора бити обострано. То је нешто што нам свима треба и када би тако сви поступали било би нам много лепше у животу“, рекао је патријарх Иринеј за београдске медије поводом извињења владике Григорија .
Истовремено, београдски надбискуп Станислав Хочевар рекао је да је срећан што је дошло до сусрета владике Григорија и бискупа ужинићу у Дубровнику.
„Сваке године, од 18. до 25. јануара, одржава се молитва у већини хришћанских цркава за јединство хришћанства. То је више присутно у западном хришћанству. Сада се свуда моли, а утолико је лепше ако представници било које цркве јавно моле за опроштење. свако треба да призна своју сопствену прошлост, али и оно што у тој прошлости није било добро. Без праштања нема помирења, суживота, нити јединства и зато Григоријев став треба поздравити „, рекао је Хочевар.
Верски аналитичар Живица Туцић сматра да је реч „извини“ увек добродошла.
„Ми не знамо на шта је тачно мислио владика Григорије, али шта год да је у питању, није погрешио. Мени његова беседа не делује као нешто припремљено, имам утисак да је епископ то изговорио спонтано, из срца. Тиме све што је рекао само добија на снази „, истиче Туцић.

 Вести

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.